INTER BIKE - Čezmejne intermodalne kolesarske povezave

Home / News / Vabljeni na brezplačen avtobus za kolesa

Vabljeni na brezplačen avtobus za kolesa

Med letošnjo kolesarsko sezono vozita ob koncih tedna dve brezplačni avtobusni povezavi za kolesarje med slovensko Istro, Krasom in Gradežem. Avtobus s prikolico (KoloBus) za kolesa je začel voziti med Koprom in Krasom 19. maja, drugi, čezmejni, med Koprom in Gradežem, pa 8. junija.

Brezplačne vožnje po Krasu

Prva krožna avtobusna povezava med slovensko Istro in Krasom v okviru projekta Medcycletour je začela voziti v nedeljo, 19. maja. Avtobus s prikolico za kolesa bo vozil na krožni relaciji Koper – Kozina – Škocjanske jame – Divača – Štanjel – Sežana – Lipica - Kozina – Koper vse vikende do konca septembra. Odhod bo iz glavne koprske avtobusne postaje trikrat dnevno, ob 8h, 13h in 18h. Predhodne rezervacije niso potrebne.

Na avtobusu je prostora za 20 oseb, prikolica pa ima 20 nosilcev za kolesa. Prevoz je brezplačen in do zapolnitve mest, rezervacija ni potrebna. Nosilec za kolesa ustreza velikosti okvirja ø22–80 mm (ovalen okvir 80x100mm).

URNIK - ogled

 

Brezplačni KoloBus vozi med Koprom in Gradežem

Čezmejni KoloBus med Koprom in Gradežem v okviru projekta Inter Bike II letos vozi drugo sezono. Junija je storitev na voljo štiri konce tedna vse od sobote, 8. junija, naprej. Sledil bo premor. Vožnje se bodo znova začele zadnji avgustovski konec tedna in se zaključile z Barkovljanko v oktobru.

Ob sobotah KoloBus vozi iz Gradeža (odhod ob 9.00 z avtobusne postaje) do Kopra in nazaj (odhod z glavne koprske avtobusne postaje ob 17.30). Ob nedeljah vozi KoloBus iz Kopra (odhod z glavne avtobusne postaje ob 8.30) do Gradeža in nazaj (odhod z avtobusne postaje v Gradežu ob 17.30). Priporočljive so rezervacije.

V mesecu juniju na telefonsko številko: +39 334 6000121 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V mesecu avgustu, septembru in oktobru pa na telefonsko številko: +386 40 470 644 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Urnika obeh linij sta objavljena na plakatih na avtobusnih postajah in v TIC-ih. Za več informacij o kolesarskih poteh in/ali dodatnih kolesarskih izletih pa si lahko pogledate tudi spletno stran: www.bit.ly/bicibus-SI.

URNIK - ogled

 

Brezplačni storitvi potekata v okviru dveh evropskih projektov Medcycletour in Inter Bike II iz programov Interreg Mediteran in Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Obe brezplačni storitvi sta sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projektni partnerji Regionalni razvojni center Koper, Mestna občina Koper ter italijanska Občina Tržič so se odločili za poskusno vpeljavo specializiranih avtobusnih linij zaradi vedno večje priljubljenosti kolesarskega turizma in promocije naše regije kot zanimive kolesarske turistične destinacije.

 

 

 

 

 

Projekt  INTERBIKE je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto INTERBIKE finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Project  INTERBIKE cofinanced by the Cross-border Cooperation Programme Italy-Slovenia 2007-2013, by the European Regional Development Fund and national funds.

[SLO] Spletna stran je sofinancirana v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Za vsebino spletne strani je odgovoren izključno avtor.
[ITA] l presente sito web è stato finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali. Del contenuto del presente sito web è responsabile esclusivamente l’autore.
[EN] The website is co-financed within the context of the Cross-border Co-operation Slovenia-Italy 2007-2013 Programme from the European Regional Development Fund and national resources. The author is exclusively responsible for the content of the website.