INTER BIKE - Čezmejne intermodalne kolesarske povezave

Projekta / Partners / Provincia di Rovigo

Provincia di Rovigo

Provincia di Rovigo

Kontaktna oseba
Dott. Vanni Bellonzi

Naslov
via Ricchieri, detto Celio n.10 – 45100 Rovigo (ITALIA)

 

 

Pokrajina Rovigo je najjužnejša pokrajina od sedmih, ki sestavljajo italijansko deželo Benečijo. Razprostira se med Lombardijo in Jadranskim morjem v dolžini več kot 100 km. Po njenem ozemlju tečeta glavni italijanski reki. Pad na jugu in Adiža na severu. Polesine je področje številnih vodnih poti, prečudovitih pejsažov, izredne atmosfere, naravnih oblik, kjer se voda veličastno vije med poplavnimi ravnicami in peščenimi otoki in kjer se reka Pad z labirintom vodnih poti in trstičja izlije v morje. Poleg neverjetne narave se pokrajina Rovigo ponaša s kulturnim bogastvom svojih mest, z majhnimi vasicami, arhitekturo svojih vil (vila Badoer je pod zaščito UNESCa), zgodovinskimi stavbami in cerkvami (kot je Rotonda v Rovigu), muzeji (nacionalni arheološki muzej Adria in fratta Polesine, muzej velikih rek v Rovigu) kot tudi z lokalno tradicijo, kulinariko in toplino ljudi. Tu so kraji kjer iz cerkva, tradicionalnih prebivališč, palač in vil diha zgodovina in preteklo življenje. Mogoče si je predstavljati običaje, navade, dogodke navadnih ljudi, družin, slavnih osebnosti, ki so v preteklosti živeli in delovali na območju Polesine. Bogato območje ponuja številne možnosti in raznolike poti. Popotnik lahko uživa ob prelepi pokrajini in hkrati obišče kraje bogate z umetnostjo in kulturo ob samih bregovih reke in njenih kanalih, majhnih rokavih. In potem je tu voda...morje, reke in delta, ki predstavlja zamočvirjeno območje, mednarodno priznano kot eno izmed najbolj pomembnih naravnih parkov v Italiji in Evropi. Voda, ki skupaj s pokrajino, njenimi potmi, opisi ponuja rahločutnemu obiskovalcu edinstveno izkušnjo.

Project team:
dott.ssa Angela Spagnoletti

Web
www.provincia.rovigo.it
www.polesineterratraduefiumi.it

E-pošta
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

 

Projekt  INTERBIKE je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto INTERBIKE finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Project  INTERBIKE cofinanced by the Cross-border Cooperation Programme Italy-Slovenia 2007-2013, by the European Regional Development Fund and national funds.

[SLO] Spletna stran je sofinancirana v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Za vsebino spletne strani je odgovoren izključno avtor.
[ITA] l presente sito web è stato finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali. Del contenuto del presente sito web è responsabile esclusivamente l’autore.
[EN] The website is co-financed within the context of the Cross-border Co-operation Slovenia-Italy 2007-2013 Programme from the European Regional Development Fund and national resources. The author is exclusively responsible for the content of the website.