INTER BIKE - Čezmejne intermodalne kolesarske povezave

Projekta / Partners / Padovska pokrajina

Padovska pokrajina

Padovska pokrajina

Kontaktna oseba
Enoch Soranzo, Presidente

Naslov
Piazza Antenore, 3 - 35121 Padova (ITALIA)

 

 

Padovska pokrajina je skrinja, ki hrani izredno bogastvo, kot so mesta umetnosti, griči, jezera, lagune, srednjeveški gradovi, podeželski trgi in termalna središča. Vsi kraji so povezani z gosto mrežo vodnih poti. Najboljši način za odkrivanje teh zakladov je kolesarjenje. Samo izlet na kolesu nudi potniku idealno hitrost za uživanje v raznovrstnih lepotah pokrajine, svobodo gibanja in dobro počutje.
Padovska pokrajina in Zavod za turizem Padova Terme Euganee s to novo publikacijo vabijo vse, od najbolj vztrajnih kolesarjev pa do družin z otroki, da odkrijejo najlepše kolesarsko turistične poti padovanske pokrajine. Na voljo so vam številne možnosti za izlete, ki postajajo prave in resnične kolesarske poti. Poti so primerne za počasno kolesarjenje oziroma za blago, počasno in raziskovalno plat kolesarskega turizma. Če hočete doživeti pokrajino, potrebujete lahko in zanesljivo kolo za ravninske, neprometne ceste, na katerih lahko srečujete ljudi, obiskujete mesta in uživate v pogledih na pokrajino in v lokalni kuhinji. Večina v tem priročniku opisanih poti poteka ob rekah in kanalih, ki po dolgem in počez prepredajo pokrajino. Iz vseh pomembnejših padovanskih in beneških turističnih krajev lahko zlahka prikolesarite v Padovo po panoramskih in ravninskih cestah. S pomočjo kolesarskega turizma nameravamo izkoristiti vodotoke Padovske pokrajine in jim dati nov okoljski ter rekreativen pomen. Izjema bo kolesarska pot, ki povezuje Padovo s Trevisom, ker bo deloma potekala po opuščeni progi Treviso - Ostiglia. Tudi v tem primeru bomo po zaslugi kolesarjenja lahko obnovili majhen košček zgodovine našega področja in ga spremenili v eno od najlepših italijanskih kolesarskih poti. Lahko se že odpravite na pet izletov in kolesarite po označenih poteh, pri čemer na nekaterih odsekih potekajo dela za izboljšanje varnosti, voznih lastnosti in oznak. Večji del poti je speljanih po kolesarskih stezah, kjer pa to ni mogoče, potekajo po manj pomembnih in malo prometnih cestah.
Sprejmite povabilo na obisk Padovske pokrajine s kolesom in preživeli boste nepozabne počitnice v znamenju odkrivanja, zabave in dobrega počutja.


Sede uffici amministrativi:
3^ Torre - Centro Direzionale "LA CITTADELLA" - Piazza Bardella n. 2 - 35131 Padova

Web
www.provincia.padova.it

E-pošta
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

 

Projekt  INTERBIKE je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto INTERBIKE finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Project  INTERBIKE cofinanced by the Cross-border Cooperation Programme Italy-Slovenia 2007-2013, by the European Regional Development Fund and national funds.

[SLO] Spletna stran je sofinancirana v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Za vsebino spletne strani je odgovoren izključno avtor.
[ITA] l presente sito web è stato finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali. Del contenuto del presente sito web è responsabile esclusivamente l’autore.
[EN] The website is co-financed within the context of the Cross-border Co-operation Slovenia-Italy 2007-2013 Programme from the European Regional Development Fund and national resources. The author is exclusively responsible for the content of the website.