INTER BIKE - Čezmejne intermodalne kolesarske povezave

Projekta / Partners / Pokrajina Ravenna

Pokrajina Ravenna

Pokrajina di Ravenna

Kontaktna oseba
Alberto Rebucci (Dirigente Settore Attività Produttive e Politiche Comunitarie)

Naslov
Piazza dei Caduti per la Libertà n. 2, 48121 Ravenna (I)

 

 

Pokrajina Ravena zajema 18 občin, med katerimi izstopajo Ravenna, Faenza, Lugo, Bagnacavallo in Cervia.
Ravenna, mesto umetnosti in kulture ob Jadranskem morju je čudovita turistična destinacija. Ravenna je bila glavno mesto vzhodnega rimskega imperija in se ponaša z izjemnimi zbirkami z dragocenimi mozaiki iz bizantinskega obdobja, ki so uvrščeni na seznam UNESCO-ve kulturne dediščine: Bazilika S. Apollinare in Classe, Bazilika S. Apollinare Nuovo, Bazilika S.Vitale, Mavzolej Galla Placidia, Arijanska Krstilnica, Neonova Krstilnica, Kapela Sv. Andreja, Teodorjev Mavzolej.
V neoklasicistični grobnici v Ravenni počivajo posmrtni ostanki Danteja Alighierija. Grobnica leži v dantejevskem območju s srednjeveškimi samostanskimi dvorišči s križnimi hodniki in Baziliko Sv. Frančiška. Mesto s številnimi muzeji in pomembnimi kulturnimi prireditvami je kandidiralo za naslov Evropske kulturne prestolnice 2019.
Faenza je znana kot prestolnica umetniške keramike, ki si jo lahko ogledate v Mednarodnem muzeju keramike in jo lahko kupite v številnih rokodelskih trgovinah v zgodovinskem mestnem jedru.
Cervia povezuje zgodovinsko vrednost mesta soli z značilnostmi sodobnega turističnega in kopališkega centra z visokim nivojem storitev.
Zelo zanimiva so tudi zgodovinska srednjeveška mesta in trgi, ki so posejani po gričih okrog Faenze (Brisighella, Casola Valsenio in Riolo Terme) in po ravninskem delu Emilije - Romanje.

Web
www.provincia.ra.it

E-pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

Projekt  INTERBIKE je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto INTERBIKE finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Project  INTERBIKE cofinanced by the Cross-border Cooperation Programme Italy-Slovenia 2007-2013, by the European Regional Development Fund and national funds.

[SLO] Spletna stran je sofinancirana v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Za vsebino spletne strani je odgovoren izključno avtor.
[ITA] l presente sito web è stato finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali. Del contenuto del presente sito web è responsabile esclusivamente l’autore.
[EN] The website is co-financed within the context of the Cross-border Co-operation Slovenia-Italy 2007-2013 Programme from the European Regional Development Fund and national resources. The author is exclusively responsible for the content of the website.