INTER BIKE - Čezmejne intermodalne kolesarske povezave

Projekta / Partners / Občina Cerkno

Občina Cerkno

Občina Cerkno

 

 

Cerkno je upravno, gospodarsko in kulturno središče Cerkljanske. Leži 324 m nad morjem v kotlini na robu Primorske z Gorenjsko, med alpskim in dinarskim svetom. Čez to območje vodijo naravni prehodi iz Poljanske in Selške doline proti dolini Idrijce in naprej proti Soški dolini.
Obiščite razgibani svet Cerkljanskega, pokrajine, ki sta jo skozi dolga stoletja tako skrivnostno oblikovala narava in pridna človeška roka. Nudimo vam urejene nastanitvene kapacitete v hotelu, v številnih privatnih sobah in apartmajih v bližini smučišča ali po ostali neokrnjeni Cerkljanski. V zimskem času lahko smučate na najboljšem smučišču v Sloveniji zadnjih treh let – Smučarskemu centru Cerkno, v poletnih mesecih pa se lahko ustavite v partizanski bolnici Franji v soteski Pasice, si ogledate domačijo Kamlonarše in rojstno hišo pisatelja Franceta Bevka v Zakojci. Sprehodite se lahko do slikovitega arheološkega najdišča Divje babe, skritega nad dolino Idrijce, kjer je bilo v kraški jami v paleolitskih plasteh, najdeno najstarejše glasbilo v Evropi, staro 55.000 let -  neandertalčeva piščal.
Cerkljanska se ne ponaša le z bogato kulturno dediščino, kar dobro ve tista peščica ljudi, ki ste že obiskali nekoliko odročnejše zelene doline, romantične grape, širne gozdove ter sončne planote. Cerkljansko hribovje je kolesarjem in pohodnikom pisano na kožo. Izbirate lahko med  kratkimi in nezahtevnimi, kot tudi daljšimi in napornejšimi turami, za katere je priporočljiva dobra telesna pripravljenost. Vzponi na bližnje vrhove bodo poplačani  z nepozabnimi razgledi. Bogata, razgibana in slikovita narava vas bo skupaj s številnimi kulturnimi zanimivostmi ter izredno gostoljubnimi domačini, ki vam postrežejo z domačo hrano, nedvomno očarala, da se boste tja še radi vračali. 

Web
www.cerkno.si

 

 

 

 

 

Projekt  INTERBIKE je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto INTERBIKE finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Project  INTERBIKE cofinanced by the Cross-border Cooperation Programme Italy-Slovenia 2007-2013, by the European Regional Development Fund and national funds.

[SLO] Spletna stran je sofinancirana v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Za vsebino spletne strani je odgovoren izključno avtor.
[ITA] l presente sito web è stato finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali. Del contenuto del presente sito web è responsabile esclusivamente l’autore.
[EN] The website is co-financed within the context of the Cross-border Co-operation Slovenia-Italy 2007-2013 Programme from the European Regional Development Fund and national resources. The author is exclusively responsible for the content of the website.