INTER BIKE - Čezmejne intermodalne kolesarske povezave

Projekta / Partners / Regionalni razvojni center Koper

Regionalni razvojni center Koper

Regionalni razvojni center Koper

Kontaktna oseba
Giuliano Nemarnik, direktor

Naslov
ulica 15 maja, 19 SI - Slovenija

 

 Regionalni razvojni center Koper je glavna regionalna institucija Južne Primorske. Spodbuja razvoj podjetništva in gospodarstva. Usklajuje lokalne, regionalne in nacionalne interese na področjih razvoja gospodarstva, človeških virov, varovanja okolja in trajnostnega razvoja. Pripravlja razvojne strategije regije in sodeluje pri oblikovanju državnih strateških dokumentov. Podjetništvo podpira s finančnimi pomočmi, saj vodi regionalno garancijsko shemo. Podjetjem tudi svetuje in jih obvešča. Od leta 2008 skrbi za regionalno štipendijsko shemo. Na področju razvoja podeželja upravlja Lokalno akcijsko skupino za območje občin Koper, Izola in Piran. Pri čezmejnih in evropskih projektih sodeluje z domačimi in tujimi lokalnimi in regionalnimi oblastmi, razvojnimi in izobraževalnimi institucijami ter tako prispeva k doseganju razvojnih ciljev regije.

Regionalni razvojni center Koper deluje na območju osmih južnoprimorskih občin. To so tri občine slovenske Istre: Mestna občina Koper, Izola in Piran; štiri kraške občine: Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina in Komen; ter Ilirska Bistrica, ki je v Brkinih. Regija leži na jugozahodu Slovenije in ima kot edina slovenska regija izhod na morje. Na zahodu meji z Republiko Italijo, na jugu pa z Republiko Hrvaško. Ima skoraj 117.000 prebivalcev. Najpomembnejša gospodarska panoga je turizem, saj regija ustvari skoraj četrtino vseh turističnih prenočitev v državi. Pomembna je tudi prometna dejavnost. Koprsko pristanišče povezuje srednje in vzhodnoevropske države s Sredozemljem in ostalim svetom.

 

Web
www.rrc-kp.si

E-pošta
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.%20">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

 

Projekt  INTERBIKE je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto INTERBIKE finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Project  INTERBIKE cofinanced by the Cross-border Cooperation Programme Italy-Slovenia 2007-2013, by the European Regional Development Fund and national funds.

[SLO] Spletna stran je sofinancirana v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Za vsebino spletne strani je odgovoren izključno avtor.
[ITA] l presente sito web è stato finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali. Del contenuto del presente sito web è responsabile esclusivamente l’autore.
[EN] The website is co-financed within the context of the Cross-border Co-operation Slovenia-Italy 2007-2013 Programme from the European Regional Development Fund and national resources. The author is exclusively responsible for the content of the website.